onsdag 14 september 2011

Synergieffekt

Jag tyckte jag såg någon rubrik härmomveckan som sa att rönen som ligger till grunden för LCHF-dieten är sponsrade av köttindustrin. Jag vet inte om det stämmer men om det ligger någon sanning i det, så har jag ett förslag: kan inte fett- och proteinivrarna gå ihop med till exempel pastatillverkarna och risodlarna och sponsra nån forskning som resulterar en ny diet. HCHF, det tycker jag låter perfekt!

1 kommentar:

  1. Hehe, ja om det hade funkat så...
    Sen är det ju tyvärr så att tidigare rön om t.ex. hur mycket bröd man ska äta också framkommit efter forskning som till exempel brödindustrin varit med och sponsrat. För varför skulle Axa sponsra en studie om hur bra man mår utan kolhydrater? Problemet är så klart att staten inte lägger särskilt mycket pengar på forskning, utan de som betalar är läkemedels- och livsmedelsindustrin. Och då får man väl delvis svar som man frågar. De kliniska studier som görs avvisas som "för små", men inget landsting har råd att göra stora långsiktiga studier idag. Tyvärr. Gäller såväl kost som annat hälsorelaterat.

    SvaraRadera