fredag 18 maj 2012

Lilly 4 år

Igår var det Lillys födelsedag. Fyra år fyllde hon, stora tjejen. Det blev firande hela dagen.
Eftersom Lilly är den som vaknar först i familjen så blev det ingen överraskningsväckning på sängen. I stället gjorde vi i ordning frukostbricka och presenter och så fick Lilly  gå och lägga sig i sängen igen när det var klart och låtstas sova när vi kom in och sjöng.

I födelsedagspresent fick hon en klänning och ett par foppatofflor med fint mönster på av Linnéa och en gosedjurskanin och ett bokmärke med hajar som rör sig när man vickar på det av Flora. Från min man och mig fick Lilly en sommarvariant av sin älskade Star Wars-tröja, en pilbåge från Krabat med sugproppspilar och Svenska Barnvisor som är en sångbok med ackompanjemanget till sångerna inbyggt i själva boken. Kul och väldigt smart .
Flora har en pilbåge som Lilly har sneglat avundsjukt på. Nu fick hon en egen som inte innebär livsfara för övriga familjen.

Barnvise-kareoke. Väldigt roligt!
En stor sak denna dag var att Lilly skulle skicka sina nappar till jultomten. Ingen mer napp när man är fyra år. Vi samlade ihop alla nappar i ett kuvert och postade dem till tomten.

Under dagen hände det så mycket att Lilly inte hade tid att sakna napparna men när hon skulle sova blev det svårare. Då blev hon ledsen. Det var tur att alla napparna var borta annars vet jag inte om jag hade veknat och låtit henne få en.

Vi hade inte bara ett utan två kalas under dagen. Först kom fyra av Lillys kompisar, deras föräldrar och hennes förra dagmamma på lunch. Vi bjöd på tomatsoppa och glass med strössel och barnen sprang runt och lekte.Vid 17-tiden kom sedan mor- och farföräldrar, fastrar och kusiner på middag och tårta.
Det var lite meckigt att få ihop tårtan för skarvarna i marsipanen blev rätt fula. Men några blad, vit choklad och strössel blev räddaren i nöden

Det var en mycket trött Lilly som somnade i soffan till slut. Min stora tjej. Tänk att det var hela fyra år sedan hon kom till oss.


Bilderna på pilbågen och boken är lånade från 
http://www.krabat.se/ och http://www.adlibris.com/

2 kommentarer:

  1. Stort GRATTIS till en STOR tjej!!! Vilken perfekt dag!!! Och du tårtan är superfin. Mmmm, jag blir avis på all marsipan! :-)
    Napp har E fortfarande och hon får nog ha den ett tag till. Dock endast då hon ska sova på natten. Redan vid 3 så sa vi att hon var för stor för att ha nappen dagtid.
    Tänk Lily och E är verkligen nästan jämngamla alltså! E fyller om ca tre veckor. :-)
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är lite kul att de är nästan precis jämngamla. Och Lillys smeknamn är väldigt likt din dotters namn dessutom... :)

    SvaraRadera