lördag 5 maj 2012

Nattens cirkus av Erin Morgenstern

Det här är en bok som skulle kunna bli en fantastisk film och den som borde göra filmen är Tim Burton. Hans bildspråk skulle passa perfekt till den här historien om en förtrollad cirkus som plötsligt kan dyka upp var som helst med de mest förunderliga attraktioner. Cirkusen är också skådeplats för en kraftmätning intill döden mellan två unga magiker som är spelpjäser i ett spel de själva inte har valt. Till en början har inte de två tävlingsdeltagarna någon kontakt med varandra utan utmanar varandra genom skapandet av nya färtrollande cirkusattraktioner men när de lär känna varandra så uppstår känslor som både kan vända upp och ner på tävlingen och riskera cirkusens existens.

Nattens cirkus är en bok fylld med magi på flera sätt. När jag har läst klart kan jag inte låta bli att önska att det plötsligt ska dyka upp en cirkus med svartvita tält som öppnar i skymningen, där man kan gå omkring och låta sig förundras och förtrollas hela natten, för att i gryningen stiga ut i morgonljuset och undra vad som är fantasi och vad som är verklighet.

2 kommentarer:

  1. Å den låter helt underbar! Är den för vuxna eller yngre?

    SvaraRadera
  2. Det är en vuxenbok. Det är också värt att titta in på Morgensterns hemsida där det till och med finns en triler för boken. http://erinmorgenstern.com/the-night-circus/

    SvaraRadera